Burendag | De Blauwe SchuitBurendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds of leuks doen voor en met elkaar. De bedoeling is dat de Burendag mensen dichter bij elkaar brengt en wordt ondersteund door het Oranje Fonds.

In De Blauwe Schuit worden deze middag verschillende kookworkshops gegeven door nieuwkomers die Nederlandse les krijgen in de Blauwe Schuit. Op deze manier kunt u kennis maken met elkaar en hapjes leren maken vanuit verschillende culturen. Na de workshops gaan we gezellig met z’n allen aan tafel en genieten van de gemaakte hapjes, terwijl we kunnen luisteren naar eigentijdse folkmuziek van de band Megin’s Move.

Naast de kookworkshops kunnen kinderen een eigen stoel beschilderen en deze stoelen krijgen allemaal een plaatsje op de tribune in de theaterzaal van De Blauwe Schuit. De mooiste stoel verdient een prijs in de vorm van een geweldige theaterworkshop met je vriendjes of vriendinnetjes, aangeboden door Jeugdtheaterschool Wonderboom.

Ook op de dierenweide De Borgstee is het die middag feest. NOVO organiseert allerlei feestelijke activiteiten voor met name kinderen, zoals een springkussen, speurtocht en ponyrijden (15-16 uur).

Buren, niet-buren, jong en oud, iedereen is van harte welkom. Aanmelden voor de kookworkshops graag via podiumwinsum@gmail.com of 06-12342434, want vol=vol.