Vera van Heeringen Trio in de Blauwe Schuit

Vera van Heeringen is onnavolgbaar en het is dan ook geen wonder dat ze het zeer succesvolle seizoen huiskamerconcerten van Rocking Good Folk afsluit. Vera combineert een stevige basis in folk met haar eigen bezielde songwriting, rauw en toch intiem, ingetogen en echt.

Vera is een buitengewone en veelzijdige muzikant, die door haar tijdgenoten bewonderd wordt. In de woorden van Tim O’Brien’s: “Ze kan alles spelen waar snaren op zitten, geweldige nummers schrijven en ze ook nog eens zingen. Je moet haar gewoon live zien.”

Ze combineert haar eigen bezielde songwriting met geweldige klanken op gitaar, mandoline en viool, in geweldig samenspel in haar trio.

Vera is oorspronkelijk uit Nederland, maar woont nu in de heuvels van noordelijk Powys, in Wales. Ze staat bekend om haar gitaargeluid en heeft de afgelopen 10 jaar vooral in de akoestische muziekscene in Europa getoerd.

Het is ongewoon om iemand te vinden die net zo’n goede songwriter is als instrumentalist. Vera is een volmaakte gitaarspeler en haar tijdgenoten hebben haar hoog zitten. Ze brengt het instrument tot leven op een manier die geheel eigen is.

Ze pakt nieuwe instrumenten op om doordrongen te zijn van het geluid en gevoel van projecten waar ze aan meedoet. Ze speelt met The Flatville Aces en heeft getoerd met Sheryl Cormier, wijlen Eddie LeJeune en Dirk Powell. In de New Rope String band heeft ze ook haar comedische kant laten zien, hoewel ze die nu achter zich gelaten heeft om vooral Bluegrass, Americana en Folk te spelen, allen doordrongen van haar eigen stijl en de rauwe echtheid van haar muziek.

Vera’s optredens stralen een heerlijke warmte uit en zijn intieme, ingetogen gebeurtenissen, waar de muziek voor zichzelf spreekt.

Zondag 28 april 2019
Aanvang: 14:30, zaal open 13:30
Lokatie: De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, 9951 BS WINSUM
Entree: €10 voorverkoop, €12,50 op de dag zelf aan de zaal

Tickets via: www.rockinggoodfolk.nl of de ticketlijn op 06 39391954