Jeugdvoorstelling KANOET over de wonderen van de vogelwereld en vogelgekke vaders

Reserveer hier je toegangskaarten voor het evenement en wees zeker van een plek.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum: zo 29 september

Aanvang: 14:30

Locatie
Cultureel Centrum De Blauwe Schuit

Categorieën


Zondag 29 september a.s. om 14.30 uur speelt theater- en dansindustrie Garage TDI de prachtige jeugdvoorstelling Kanoet (6+) in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum.

‘Kanoet’ is een coproductie van Stichting Pier21 met Garage TDI. In samenwerking met organisaties uitde wereld van de natuur en natuureducatie. Een prachtige voorstelling die ervoor zorgt dat kinderen met andere ogen naar de natuur kijken.

Acteur Theo Smedes, bekend van de jeugdtheatervoorstelling ‘Tomke’, speelt de rol van Mient. Een jongen wiens vader onderzoek doet naar wadvogels en die ervan droomt zelf te kunnen vliegen. Het decor bestaat onder andere uit een grote verzameling opgezette vogels die voorkomen in het Waddengebied en de hele wereld over vliegen. Zoals de kanoet, rotgans, drieteenstrandloper, rosse grutto en lepelaar. De kinderen leren over het wonderlijke gedrag van wadvogels, de connectie van ons waddengebied met Afrika en Siberië en de samenhang tussen verschillende ecosystemen. En over de kracht om op eigen vleugels je weg te vinden.

Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over waddenvogels. Hij heeft alle opgezette vogels en spullen van het wad alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Mient staat er alleen voor. Hij probeert – met hulp van de kinderen uit het publiek – het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk na te vertellen. Gelukkig heeft vader hem veel geleerd, maar kon hij hem nog maar een paar dingen vragen…

Uiteindelijk krijgt hij op verrassende wijze toch even contact met zijn vader. Hij blijkt op de Siberische toendra te zitten, bij een nest jonge kanoeten! Het is duidelijk dat zijn vader te laat gaat komen voor de presentatie, maar Mient bewijst dat hij zich – net zoals de kanoetenkuikens – goed alleen kan redden. En dat als hij geen antwoord op zijn vragen krijgt, hij altijd nog zijn inlevingsvermogen en verbeelding heeft.

De ‘digitale rol’ van de vader wordt gespeeld door een echte professor, Theunis Piersma, hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Kaarten kosten € 5,00 p.p. en kunnen worden besteld via www.deblauweschuit-winsum.nl.

Meer informatie? www.garagetdi.nl

TEKST: Bouke Oldenhof
REGIE EN DRAMATURGIE: Frederieke Vermeulen
SPEL: Theo Smedes (en Theunis Piersma op beeld)
ADVIES: Jos Thie
VORMGEVING: Freja Roelofs en André Kok
MUZIEK: Sytze Pruiksma
FOTO: Marcel van Kammen
MET DANK AAN: Theunis Piersma (hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen)