Muziekvoorstelling Updiggin’

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum: zo 30 oktober

Aanvang: 15:00

Locatie
De Blauwe Schuit

Categorieën


Updiggin’ van Solace I Guess speelt zich af in Afrika en Nederland. Het is deels op waarheid gebaseerd en vertelt over een Nederlandse man, een Afrikaanse vrouw en een moord, in hun jeugd, die beider levens heeft bepaald. Het is een indringende, toegankelijk en vooral ook blijmoedige voorstelling. In het najaar toert de voorstelling door de provincie met een, per voorstelling, op maat gemaakt programma door lokale muzikanten, dansers, zangers, verhalenvertellers en andere creatievelingen. 29 Oktober om 20:00 uur en 30 oktober om 15:00 uur is Updiggin’ met dit unieke programma te zien in de Blauwe Schuit in Winsum. Daarna gaat deze voorstelling met lokaal programma nog naar Appingedam, Veendam en Leek.

Het lokaal programma in Winsum

Het programma is op maat gemaakt in samenwerking met de Blauwe Schuit. Het sluit aan bij de universele thema’s waar Updiggin’ over gaat, zoals tegenstellingen en mensen die elkaar mijden. Anne van Slageren, regisseur en muzikant: “Met dit unieke programma geven we groepen, burgers en lokale artiesten een stem en een podium om hun eigen verhaal te delen. Net als in Afrika zijn voorstellingen een happening, waar niet alleen geluisterd maar waarop gereageerd of aan deelgenomen kan worden. Daartoe hebben we de mensen hier in Winsum ook uitgenodigd. Onder leiding van regisseur Christine Strijker is een groep hier sinds een aantal weken mee bezig. Zij spelen een unieke voorstelling voor ons en het publiek. Dat maakt Updiggin’ echt speciaal.”

Muziekvoorstelling Updiggin’

Anne van Slageren, regisseur en muzikant: “Het is een verhaal over onrecht dat mensen elkaar aandoen. Onrecht dat zorgt voor verwijdering en gevoelens van verdriet en wraak. Als ze uiteindelijk naar elkaar luisteren en er achter komen hoe het voor de ander voelt, hoe het zo gekomen is, kunnen deze negatieve gevoelens worden omgezet naar vriendschap, verbinding en respect voor elkaar.”

Afrikaanse vertelvorm

Updiggin’ is een mix van West-Afrikaanse en Europese invloeden. Afrikaans zijn onder andere de vertelvorm geïnspireerd op de Griot (lofzanger), de directheid in woord en beeld, de balafon en Afrikaanse ritmes. De popsongs, de instrumenten en een deel van de kostuums ademen daarentegen weer een Europese sfeer uit. Het is deze mix die Anne van Slageren met Solace I Guess opzoekt: “Want uit de mix komt de vooruitgang voort. Ik wil graag dát bij elkaar brengen waarvan je denkt dat het niet bij elkaar hoort”.

Tickets

Toegangskaarten kosten 10 euro per stuk (inclusief pauzedrankje) en zijn te bestellen via www.deblauweschuit-winsum.nl of via telefoonnummer: 06 12 34 24 34. Indien er nog kaarten zijn kunnen deze ook worden gekocht aan de deur (vol=vol).

Meer informatie over de speellijst, de voorstelling en een aantal videoclips zijn te vinden op www.solaceiguess.com. De muziek van Updiggin’ is o.a. te beluisteren via Deezer:  http://www.deezer.com/album/13765678 en iTunes: https://itunes.apple.com/nl/artist/solace-i-guess/id1139214074

Reserveer hier je toegangskaarten voor het evenement en wees zeker van een plek.

Bookings

Dit evenement is volgeboekt.