the-bluesKom op zaterdag 5 november a.s. om 20.00 uur tijdens de Blueswedstrijd in de Blauwe Schuit Winsum luisteren en kijken naar geweldige bands en beslis mee wie tijdens het ALS Blues Festival 2017 in het voorprogramma van Lou Leeuw & Blues Cowboys met Hans van Lier mag spelen.

Evenals vorig jaar organiseert de Stichting Groninger ALSdag wederom een Blues Festival, dit keer in de gemeente Middelstum. Het festival zal op zaterdag 11 februari 2017 plaatsvinden in zalencentrum Vita Nova te Middelstum. Voorafgaand aan het Blues Festival worden in de Blauwe Schuit op 5 november 2016, 3 december 2016 en 14 januari 2017 voorrondes georganiseerd in de vorm van een Blueswedstrijd.

De inkomsten van dit festival en de Blueswedstrijd komen geheel ten goede aan de Stichting ALS.  Tijdens de eerste Blueswedstrijd op zaterdag 5 november 2016 spelen de volgende drie bands.

New Yesterday is een nieuwe band uit Groningen/Drenthe. Leadzangeres Relinde Diepstrawordt begeleid door Lex Klein en Hans Diepstra op gitaar en Rick Boelsma op toetsen. De rithmsectie bestaat uit Pieter van der Aat op bas en Gerry van der Land op drums.Het repertoire van de band beperkt zich niet alleen tot de Blues, maar laat zich omschrijven als vrolijke  en dansbare Rythm & Blues.

De band De Vlam is een samenwerkingsverband van een viertal muzikanten overgebleven uit de opvoering van een toneelstuk over Johanna Ripperda op het boogplein in Winsum in de zomer van 2015. De bandleden bestaan uit; Johanna Ensink zangeres, Hans Elmers gitarist, bassiste Minke Soolsma en drumster Lucia Hebers. Het repertoire bestaat niet alleen uit Blues, maar ook uit Rock, Soul en Funk. De bandleden komen allen uit Winsum.

De Bluesband Steam Up The Van is opgebouwd uit de ervaren rithmsectie Bart Dijkstra op Bas en Jan Dorenbos op drums en samen met gitarist Teije Sikkema vormen ze de hechte kern van de band. Voeg daar aan toe Alexandra Kuik als zangeres en je hebt een band waar we binnenkort nog veel van gaan horen. Allen hebben als thuisbasis Leeuwarden.

Een bijzonderheid is dat Bart Dijkstra op zijn zelfgebouwde basgitaar met bijzondere eigenschappen speelt. Dus bassisten kom naar de Blueswedstrijd in de Blauwe Schuit om te kijken wat deze bijzonderheden zijn.

Toegangskaarten 2,50 (incl. consumptie)

Kaartverkoop bij Sporthuis Winsum, de Ouwe Kraai Winsum, de Blauwe Schuit Winsum en ’s avonds aan de deur (vol=vol).

Meer informatie? www.groningeralsdag.nl.