Kom op zaterdag 14 januari a.s. om 20.00 uur tijdens de Blueswedstrijd in de Blauwe Schuit Winsum luisteren en kijken naar geweldige bands en beslis mee wie tijdens het Marjan Reckers Groninger ALS dag Blues Festival 2017 in het voorprogramma van Lou Leeuw & Blues Cowboys, met gastgitarist Hans van Lier, speelt.

Evenals vorig jaar organiseert de Stichting Groninger ALS dag wederom een Blues Festival, dit keer in de gemeente Middelstum. Het festival zal op zaterdag 11 februari 2017 plaatsvinden in zalencentrum Vita Nova te Middelstum. Voorafgaand aan het Blues Festival worden in de Blauwe Schuit een aantal voorrondes georganiseerd in de vorm van een Blueswedstrijd. Er vonden al zeer succesvolle Blueswedstrijden plaats op 5 november en 3 december. De inkomsten van dit festival en de Blueswedstrijd komen geheel ten goede aan de Stichting ALS.

Tijdens de Blueswedstrijd op zaterdag14 januari spelen de volgende drie bands.

De session band Heeren van Bedum geformeerd rondom drie oud leden van de Band Madams Pie heeft speciaal voor deze Blueswedstrijd een aantal Bluesnummers ingestudeerd. Oud leden van Madam Pie, toetsenist Arie Drenth met Hammond Fender Roads en Piano, Jan van de Molen op basgitaar en akoestische gitaar en Marco Veldman op mondharmonica maken samen met zanger Theo Kwint, Sief Molenberg op drums, Dirk van de Riet en Theo Havinga op gitaar de band compleet. Leuk detail is dat de laatste twee leraar en leerling zijn.

De Hopkins Bluesband is een 5-mans formatie uit Groningen en Drenthe is nogal beïnvloed door de Nederlandse bands Livin Blues en Cuby & the Blizzards, maar ook door John Lee Hooker en John boy Williamson.

De band, die nog maar een half jaar bij elkaar is, is geformeerd rondom oudgedienden Wim Mensinga, zang/mondharp en Egbert Dus op gitaar. Hierbij zijn aangeschoven John Griep op drums, Bram Brands op bas en Lucas Niemeijer op Gitaar.

Woolfsend is een zeskoppige coverband uit Ten Boer. De muziek van Woolfsend kenmerkt zich door een eigenzinnige keuze van veelal minder bekende covers.

Woolfsend kent een ‘klassieke’ bezetting, met Gert Boer op drum/vocals, Leon Rijskamp op bas/vocals, Erick Koster op keys, Anja Robbeson op sax/vocals, Richard Branse op gitaar/vocals en René Hoekstra op gitaar/lead vocals.  In menig nummer is dan ook meerstemmige zang te horen.

De band is onder andere geïnspireerd door Joe Bonamassa, Marc Broussard, Jonny Lang en het Nederlandse King of the World, hetgeen in hun repertoire is te horen.

Toegangskaarten 2,50 (incl. consumptie)

Kaartverkoop bij Sporthuis Winsum, de Ouwe Kraai Winsum, de Blauwe Schuit Winsum en ’s avonds aan de deur (vol=vol).

Meer informatie? www.groningeralsdag.nl.