Burendag 2016 | Blauwe Schuit WinsumBurendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds of leuks doen voor en met elkaar. De bedoeling is dat de Burendag mensen dichter bij elkaar brengt. De Burendag wordt ondersteund door het Oranje Fonds.

Ook in De Blauwe Schuit vieren wij dit jaar wederom burendag en graag nodigen wij buurtbewoners, jong en oud, hiervoor uit. Er worden deze middag verschillende kookworkshops gegeven door nieuwkomers die Nederlandse les krijgen in de Blauwe Schuit. Op deze manier kunt u kennis maken met elkaar en hapjes leren maken vanuit verschillende culturen. Na de workshops gaan we gezellig met z’n allen aan tafel en genieten van de gemaakte hapjes, terwijl we kunnen luisteren naar eigentijdse folkmuziek van de band Megin’s Move.

Naast de kookworkshops kunnen kinderen een eigen stoel beschilderen en de mooiste stoel verdient een prijs. De stoelen krijgen allemaal een plaatsje op de tribune in de theaterzaal van De Blauwe Schuit.

Ook op de dierenweide De Borgstee is het die dag feest. NOVO organiseert allerlei feestelijke activiteiten voor met name kinderen, zoals een springkussen, speurtocht, en ponyrijden. Daarnaast zouden we deze middag graag met een aantal vrijwilligers het nachtverblijf van de dieren willen schilderen.

Wilt u deelnemen aan een kookworkshop, helpen met het opknappen van het nachtverblijf van de dieren of de organisatie, dan horen wij dat graag via podiumwinsum@gmail.com of 06-12342434.

Heel graag tot 24 september!