Ook dit jaar slaan NOVO en Stichting Podium de handen ineen voor het organiseren van de jaarlijkse Burendag op 23 september a.s. van 13.00-16.30 uur. Deelname is gratis en buren, niet-buren, jong en oud, iedereen is van harte welkom, ook gewoon voor een kopje koffie of thee.

 In de Blauwe Schuit kunnen deze middag door jong en oud workshops gevolgd worden en wordt een kijkje geboden in de verschillende activiteiten die plaatsvinden in de Blauwe Schuit. Volg bijvoorbeeld een workshop op het gebied van muziek door muziekvereniging Bazuin, toneel door theaterschool Wonderboom, kunst door het atelier (voor volwassenen met Marleen Bakker en Renate Martini en voor kinderen met Astrid Bolt). Ook kunt u hapjes maken met onze kok Symon Zijlstra, cupcakes versieren met Gezina Medema, Arabisch leren of maak samen met de buurtsportwerkers een gezonde smoothie op een smoothiefiets.

Er zijn twee workshoprondes (13.00-14.30 uur en 15.00-16.30 uur), dus het is mogelijk om meerdere workshops te volgen.

Op dierenweide de Borgstee kunnen kinderen deelnemen aan een speurtocht met prijsjes en drinken met wat lekkers en voor de kunstworkshop voor kinderen worden op de dierenweide spulletjes gezocht.

We sluiten de middag gezellig af in de Blauwe Schuit met de gemaakte hapjes en een drankje.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds of leuks doen voor en met elkaar. De bedoeling is dat de Burendag mensen dichter bij elkaar brengt en wordt ondersteund door het Oranje Fonds.