burendagBurendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en omgeving op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij mensen gezamenlijk iets goeds of leuks doen. De bedoeling is dat de Burendag mensen dichter bij elkaar brengt en deze dag wordt ondersteund door het Oranje Fonds.

Programma Burendag

De Burendag wordt om 11.00 uur geopend door onze wethouder Marc Verschuren. Daarna start de hoofdactiviteit van deze dag: door middel van een aantal levendige workshops onder professionele leiding van Saskja Treu wordt gezamenlijk een storyprent kunstwerk gemaakt waarin ontmoeting, verbinding en samenwerking centraal staat. Het kunstwerk komt te hangen in de ontmoetingsruimte van de Blauwe Schuit.

Daarnaast zijn er gedurende de gehele dag workshops voor kinderen (beschilderen van stenen, hartjes, vogelhuisjes, schuitjes, maskers, etc.), kan er een workshop gevolgd worden van Jeugdtheater Wonderboom, treden er verschillende bandjes en een verhalenvertelster op, laten de studenten van Vluchtelingenwerk u kennis maken met verschillende culturen, presenteren de verschillende organisaties uit de Blauwe Schuit zich op een leuke manier, verzorgd de NOVO feestelijke activiteiten voor met name kinderen in de dierenweide de Borgstee, kunnen kinderen zich laten schminken, is er een ballonnenman aanwezig, etc, etc.

Een gedetailleerd programma van deze dag kunt u vinden op onze website www.deblauweschuit-winsum.nl. Mocht u willen deelnemen aan de kunstworkshop meldt u zich dan met gewenste tijd aan via podiumwinsum@gmail.com. VOL=VOL!

De toegang is gratis, iedereen is welkom, dus kom gezellig even bij ons buurten op de 26e september.