Op zaterdag 13 januari 2018 om 20.00 uur speelt het Complot Theater, onder regie van Ton Rohde en na het veel bezochte stuk  ‘Familie’ van Maria Goos, de nieuwe voorstelling “Een Vreemde Gast” in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit te Winsum.

“Een vreemde gast” is een bewerking van het stuk  “Een zwarte pool”, hit uit de jaren ’90 van toneelschrijver Karst Woudstra. In bewerking van theatermaker Ton Rohde is de inhoud getransporteerd naar de actualiteit waarin de hedendaagse vluchteling c.q. gelukszoeker een grote rol speelt.

Ton: “De wereld is danig in beweging en komt via de media soms knoerthard bij ons binnen. En als je pech hebt, of geluk, staat deze wereld zomaar in je keuken en eet mee! In deze voorstelling wordt er daadwerkelijk meegegeten. En wat doen wij? De een wordt nieuwsgierig, de ander negeert de Gast, een derde doet er zijn voordeel mee. Deze Afrikaanse gast zorgt ervoor dat wij via zijn ogen gedwongen worden om naar onszelf te kijken. Vinden we dat wel een leuk beeld? Jawel. Het ontroerd en is grappig tegelijk.”

Hij is notaris, zij heeft haar cateringbedrijf en kunsthandel. Seiffert en Lilly van der Merwede, welgestelde moderne vijftigers. Een zeer geslaagd stel, zo lijkt het, toch?! Op een avond treffen zij voorbereidingen voor een etentje met 2 andere stellen, goede vrienden. Wanneer zij arriveren treffen ze ‘Een Vreemde Gast’. Een exotische figuur die bij Lilly en Seiffert logeert en klusjes verricht om zijn grote droom waar te kunnen maken. Ieder heeft zijn eigen reactie en in de onderlinge relaties draagt elk personage zijn eigen geheim. Maar hoelang nog?

In deze voorstelling lopen een aantal zaken door elkaar; knellende relaties uit het verleden, botsende culturen, hechte vriendschap, ontrouw en broeierige verlangens in het heden. Dat zaait natuurlijk verwarring en leidt uiteindelijk tot ingrijpende keuzes. Gebeurtenissen in de scènes leveren soms pijnlijke momenten op. Plaatsvervangende schaamte en hilarische momenten wisselen elkaar af in dit actuele drama.

Kaarten € 10,00. Reserveren via www.deblauweschuit-winsum.nl of kaartverkoop aan de deur (zolang de voorraad strekt).

Voor meer informatie: www.hetcomplottheater.nl