Meisje zingt tijdens het Colurful Event in de Blauwe Schuit WinsumIn het kader van de Open Monumentendag Winsum organiseerde Colourful het Hogeland op zaterdag 14 september in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit het Colourful Event.  Het event, waar iedereen zich thuis voelt, was een groot succes.

Dat muziek en eten verbindt bleek afgelopen zaterdag overduidelijk tijdens het goed bezochte Colourful Event in de Blauwe Schuit. Vele enthousiaste bezoekers konden genieten van een muzikaal Colourful Event. Met Anna uit Oekraïne, Cheikh uit Senegal, Mohammad uit Syrië en het Syrische koor New Life Groningen Choir kwamen culturen samen in de Blauwe Schuit.

Daarnaast kon genoten worden van het Eritrese koffieritueel, een lezing over de Oekraïne en Vietnam, een djembéworkshop en een workshop Vietnamees koken.

Trommelen tijdens het Colourful Hogeland in de Blauwe Schuit Winsum“Kippenvel en ontroering bij het optreden van het New Life Choir en veel plezier bij de overige activiteiten. Het was een middag waarop vele culturen samen kwamen en mensen zich thuis voelden. Mede dankzij de enorme inzet van vrijwilligers is het Colourful Event in de Blauwe Schuit een groot succes geworden!”, aldus Jenny van de Werf, coördinator van Colourful het Hogeland.

Colourful Het Hogeland organiseert het hele jaar activiteiten, zoals met elkaar muziek maken, samen koken, knutselen en sporten. Door mee te doen aan deze activiteiten maak je snel contact met anderen en voel je je al snel thuis.Iedereen met buitenlandse ‘roots’ is van harte welkom. Laat je trots, talent en cultuur zien, zodat we van elkaar kunnen leren.