Expositie, workshops , presentaties, optredens, locatievoorstelling op Borg Ewsum, Soundscape in het weiland en het Dansproject Courage 65+. Zomaar een greep uit het programma tijdens het cultuurpodium Parels van het Noorden in Kantens en omgeving.

Al vanaf oktober 2017 hebben inwoners uit verschillende dorpen samengewerkt met professionals van Laway Arts om door middel van theater, dans, muziek en kunst uitdrukking te geven aan dat wat hen inspireert en verbindt. Dit alles kwam samen in het weekend van 31 mei en 1 en 2 juni tijdens Parels van het Noorden. Het Groninger landschap stond hierbij centraal.

Toke van Oorsouw, artistiek leider Laway Arts: “Het was een heel bijzonder weekend met prachtige, leuke en mooie activiteiten. Ruim 160 mensen hebben meegedaan en er waren in totaal bij de verschillende activiteiten 400 bezoekers. We hebben de amateurkunst in de regio echt een impuls gegeven. Parels van het Noorden staat voor de mensen zelf en mede dankzij de vrijwillige inzet en het enthousiasme van deze mensen is het een groot succes geworden”.

Laway arts organiseerde het cultuurpodium Parels van het Noorden in samenwerking met o.a. Stichting Podium (Cultureel Centrum de Blauwe Schuit Winsum), het Schienvat Kantens, Werk-pro Ewsum en vele enthousiaste vrijwilligers.

Een compilatie van het cultuurpodium kunt u vinden op https://youtu.be/jXpH6HeNpOk.