Dansende dekens” door Laway Arts

In 2022 presenteert Laway Arts het prachtige Community Arts project “Dansende Dekens” met, door en voor inwoners uit verschillende dorpen in Noord Groningen. Een project met verhalen, poëzie, muziek, eigentijdse dans, dekens en een voorstelling. Het minstens even leuke voortraject vindt nog plaats in dit jaar.

Dekens

Ter voorbereiding van het project is Laway Arts op zoek naar dekens. Dekens of plaids met blokken, ruiten, bloemmotieven, etc. Misschien heeft u zo’n deken in huis? Wij gaan graag met u in gesprek over het verhaal achter de deken. Waar komt de deken vandaan? Wat heeft u ermee beleefd? Aan de hand van uw verhaal laten we ons inspireren en wellicht mag uw deken worden gebruikt voor de voorstelling.

Workshops

Tijdens een workshop kunt u uw verhaal achter de deken vertellen, laten we ons verrassen en inspireren door alle verhalen en maken we kennis met (de werkwijze van de makers) eigentijdse dans, muziek en poëzie. Eigen bijdrage voor deze workshop is € 5,00.

  • Zaterdag 6 november, 13.30-16.00 uur: Sociaal Cultureel Centrum Schienvat, Kantens
  • Zaterdag 20 november, 13.30-16.00 uur: Dorpshuis Op Streek, Den Andel
  • Zaterdag 27 november, 13.30-16.00 uur: Cultureel Centrum de Blauwe Schuit, Winsum

Eigentijdse dans

Aan de hand van de verhalen achter de dekens wordt in februari t/m mei 2022 in 10 bijeenkomsten toegewerkt naar voorstellingen in juni. Al doende ontstaan de mooiste dingen! Deze bijeenkomsten vinden plaats in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit.

Doet u mee? Heeft u een deken en een verhaal en/of wilt u zich aanmelden voor een workshop en/of de eigentijdse dans? U kunt een mail sturen naar lawayarts@hotmail.com.