Na een succesvolle open les in de Blauwe Schuit op vrijdag 23 februari jl., zijn er nog een paar plekken vrij voor het dansproject Courage 65+. Dus dames én heren, meld u snel aan!

 Het programma “Eigentijdse Dans” voor 65+ers gaat op 16 maart 2018 om 13.30 uur van start en is een samenwerking tussen Laway Arts uit Kantens en Stichting Podium uit Winsum. Courage staat voor moed om door te gaan en actief te blijven bewegen als je ouder wordt.

Door middel van eigentijdse dans, uithoudingsvermogen en geheugen trainen samen met anderen op basis van zelf gekozen thema’s werken aan een danspresentatie voor publiek, waarbij vooral plezier centraal staat. De lessen worden begeleid door Pierik L’istelle, een ervaren dansdocent uit Amsterdam.

De 10 lessen starten op vrijdagmiddag 16 maart 2018 in de Blauwe Schuit en de 2 presentaties zijn op 26 mei en 1 juni 2018. De presentatie op 26 mei 2018 vindt plaats in de Blauwe Schuit en de presentatie van 1 juni 2018 vindt plaats onder de paraplu van Parels van het Noorden in Kantens.

Parels van het Noorden is het Groninger land als ruimte die bewoners met elkaar verbindt. Waar we trots op zijn en van genieten, een inspiratiebron voor kunst en cultuur. Het Groninger land als decor waar de bewoners hun talenten laten schitteren.

Toke van Oorsouw, artistiek leider van Laway Arts: “Met Parels van het Noorden zie ik mogelijkheden om in de dorpen de amateurkunst een impuls te geven en met een mix van muziek, dans, foto’s, jong en oud geïnspireerd door het landschap te werken aan verbinding tussen inwoners. Het dansproject Courage is hiervan een prachtig onderdeel.”

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. U kunt zich aanmelden via podiumwinsum@gmail.com.