De Yoga-praktijk start met yogalessen in Winsum!

Vanaf donderdag 2 september start De Yoga-praktijk met het geven van yogalessen in Winsum. Elke maandagavond kun je kiezen tussen yin yoga of Restore & Relax in de Manege en elke donderdagavond kun je yin yoga volgen in de Blauwe Schuit.

Yin yoga

Yin yoga is een langzame vorm van yoga met rustige houdingen die voor langere tijd worden vastgehouden: drie tot vijf minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Doordat het een rustige vorm van yoga is, is het geschikt voor iedereen en uitermate geschikt om in deze snelle, haastige wereld een moment van rust te hebben en weer even tot jezelf te komen. Daarnaast kunnen mensen met een zittend beroep veel baat hebben bij yin yoga.

Restore & Relax

Restore & Relax is een vorm van restorative yoga. Bij restorative yoga ligt de focus op ontspanning en herstel en het heeft als doel het gehele lichaam zo volledig mogelijk te ontspannen. Je lichaam wordt gedurende de houdingen volledig ondersteund door verschillende hulpmiddelen zodat je je helemaal kunt overgeven aan de houding. De houdingen duren langer (5 tot 15 minuten) en zijn volledig passief. Deze vorm van yoga is geschikt voor iedereen en zeer bevorderlijk wanneer je veel stress ervaart of oververmoeid bent.

Lestijden & tarieven

Op maandagavond in de Manege:
19.00 – 20.00 uur Yin yoga
20.30 – 21.30 uur Restore & Relax

Op donderdagavond in de Blauwe Schuit:
19.00 – 20.00 uur Yin yoga
20.30 – 21.30 uur Yin yoga.

Een losse les of proefles: 12 Euro
5-rittenkaart: 55 Euro (7 weken geldig)
10-rittenkaart: 100 Euro (12 weken geldig).

Over de Yoga-praktijk en Wendy Wesselink

De Yoga-praktijk biedt yogalessen, yogatherapie en ayurvedische yoga massages en is opgericht door Wendy Wesselink. De van oorsprong Twentse Wendy dacht altijd te nuchter te zijn voor yoga maar toen ze ruim 10 jaar geleden een eerste les volgde, wenste ze dat ze dit eerder had ontdekt. De rust die ze ervaarde na de les en de effecten die het had op het lichaam maakte dat ze meer wilde: 5 jaar geleden heeft ze op Bali haar eerste yoga-opleiding gevolgd tot yoga docent. Hierna volgden meerdere opleidingen (o.a. hatha, vinyasa, yin) in India en Italië en heeft ze nu meer dan 500 uur aan opleidingen achter de rug. Ook heeft ze een opleiding ayurvedische yoga massage gevolgd in India. Op dit moment is ze in opleiding tot yoga therapeut. Na een aantal jaar in Italië te hebben gewoond is ze weer terug in Nederland en is ze haar yoga-praktijk in Groningen gestart.

Heb je al eerder yoga gedaan of heb je nog geen ervaring met yoga en ben je vooral nieuwsgierig? Meld je dan aan voor een proefles!

Naast yogalessen is het ook mogelijk 1-op-1 yogatherapie te volgen of om een massage te boeken.