In de Blauwe Schuit gaan op zondag 19 november om 15.00 uur de eenakters “De ochtend van Anatole’s huwelijk” en “Betty Poncho” gespeeld door Rederijkerskamer Praedinius in première. Daarnaast wordt in de Blauwe Schuit ook “De Stijl” gespeeld.

De eenakters “De ochtend van Anatole’s huwelijk” van Arthur Schnitzler en “Betty Poncho” van P. Barilett en J.P. Gredy gaan beide over een aanstaand huwelijk en in beide gevallen is het de bruidegom die er moeite mee heeft. Het ene stuk speelt in Wenen, het andere in Parijs. Het ene rond 1900, het andere rond 1980. Een wereld vol conventies tegen een vrijgevochten bende. Maar is er goed beschouwd zoveel verschil? En gaan de aanstaande huwelijken nu door of niet?

Spel: Ingrid van der Meer, Koert Snitjer, Walter Vermue, Reinilde van der Sommen, Ellen van der Graaf, Nadine Tuinman, Bart Sportel. Regie: Peter van Kruining. “De Stijl” is een korte schets over deze kunststroming, die dit jaar 100 jaar bestaat. Geschreven en geregisseerd door Koert Snitjer. Spel: Hans Robertus, Ingrid van der Meer, Reinilde van der Sommen, Koert Snitjer.

Kaarten kosten € 10,00 en reserveren kan via rvandersommen@gmail.com