Laden Evenementen

Lezing Johannes Vermeer door Margaret Breukink

19 februari 2023

Het Rijksmuseum Amsterdam wijdt in het voorjaar van 2023 (10 februari-4 juni 2023) een overzichtstentoonstelling aan de 17de-eeuwse Delftse meester Johannes Vermeer.
Het Rijksmuseum heeft zelf vier meesterwerken van Vermeer, waaronder het wereldberoemde ‘Melkmeisje’ en ‘Het Straatje’. Samen met het Mauritshuis is onderzoek gedaan naar het kunstenaarschap van Vermeer, zijn artistieke keuzes en beweegredenen voor zijn composities, als ook naar het maakproces van zijn schilderijen. Vermeer’s werk is vooral bekend om zijn verstilde, introverte scènes binnenshuis, zijn ongekende gebruik van helder, kleurrijk licht en zijn overtuigende illusionisme. In tegenstelling tot Rembrandt, heeft Vermeer met ongeveer 35 schilderijen een opvallend klein oeuvre nagelaten. Omdat zijn schilderijen in collecties en musea over de hele wereld tot de topstukken behoren, wordt zijn werk slechts bij uitzondering uitgeleend.

In de grote overzichtstentoonstelling zijn onder andere topstukken te zien zoals het ‘Meisje met de parel’ (Mauritshuis, Den Haag),’ De geograaf’ (Städel Museum, Frankfurt am Main), ‘Schrijvende vrouw met dienstbode’ (The National Gallery of Ireland, Dublin),‘Vrouw met de weegschaal’ (The National Gallery of Art, Washington D.C.) en de net gerestaureerde ‘ Brieflezende vrouw aan het open raam’ (Gemäldegalerie Alte Meister, Dresden).

Kosten € 12,50 (inclusief consumptie)

Share This Event

6724041
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Gegevens

Datum:
19 februari 2023
Tijd:
15:00 - 17:00 CET
Kosten:
€ 12,50
Evenement Categorie:

Locatie

De Blauwe Schuit Winsum
Warfstraat 1
Winsum, Nederland
+ Google Maps

Reserveren

Wees de eerste!
Tribe Loading Animation Image

Al geregistreerd?

Gebruik deze tool om uw registratie te beheren.