Laden Evenementen

Lezing Wassily Kandinsky

30 september 2024
Op maandag 30 september 2024 geeft kunsthistorica Margaret Breukink wederom een lezing in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum. Dit keer over Wassily Kandinsky. De lezing is een mooie Inleiding op de grote tentoonstelling over de kunstenaar Wassily Kandinsky in H’ART Museum (voormalig Hermitage) Amsterdam, te zien tot en met zondag 10 november 2024.

Wassily Kandinsky (Moskou 1866 – Parijs 1944) staat centraal in de eerste tentoonstelling van H’ART Museum. Het Centre Pompidou bezit een beroemde Kandinsky-collectie, geschonken door de weduwe van de kunstenaar, Nina Kandinsky. Amsterdam toont in 60 kunstwerken een uniek overzicht van de artistieke carrière van de kunstenaar. Van zijn vroege figuratieve, bijna impressionistische werk tot de zo kenmerkende abstracte schilderijen tijdens zijn Bauhaus periode in Weimar en Dessau.

Kandinsky was een ware moderne pionier en de expositie weerspiegelt de rijkdom en diversiteit van zijn kunst. Net zoals de context van zijn tijd, gekenmerkt door een veranderende wereld, crises, oorlogen en revoluties, hem beïnvloedde als kunstenaar.

“Mijn ingrediënten voor een goede lezing zijn passie, humor, vertelkunst en prachtig beeldmateriaal”, vertelt Margaret Breukink op haar website.
De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.
Prijs: 12,50 incl. consumptie

Share This Event

5851140
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Gegevens

Datum:
30 september
Tijd:
20:00 - 22:00 CEST
Kosten:
€12,50

Locatie

De Blauwe Schuit Winsum
Warfstraat 1
Winsum, Nederland
+ Google Maps

Reserveren

Tribe Loading Animation Image

Al geregistreerd?

Gebruik deze tool om uw registratie te beheren.