Expositie ‘Zie mij’ in de Blauwe Schuit

“Door middel van mijn kunstwerken communiceer ik persoonlijke verhalen, bevorder ik mijn eigen herstelproces en daag ik mijn perspectieven op mens en maatschappij uit,” aldus Desiree.

Op zaterdag 20 juli van 10.00-15.00 uur opent Cultureel Centrum de Blauwe Schuit haar deuren voor alweer de derde expositie van The Living Museum Winsum, Kunstwerkplaats voor mensen in herstel!

De expositie zal worden geopend om 11 uur met een korte introductie, een liefdevol verhaal en een mooi lied dat speciaal voor deze gelegenheid is geschreven door Lianne van Gemert. Onder de gemeenschappelijke titel ‘Zie mij’, zullen 14 Makers zichzelf in hun werk presenteren.

Bijzondere aandacht deze keer voor het project Photo Voice. Een fototentoonstelling waarmee vier Makers werk presenteren rond het thema ‘Ik’. Fraai uitgevoerde giclée prints, een intieme fotocollage en een serie zwart-wit foto’s met teksten, vragen om uw aandacht. Daarnaast is er divers werk te zien dat, in vergelijking met eerdere exposities, in kwaliteit is toegenomen. We spreken van art brut, craftwerk en ruimtelijk werk dat telkens een uniek verhaal van de Maker vertelt.

Praktische informatie

Met uitzondering van de periode van 5 t/m 30 augustus, is de expositie te zien tot 20 september, op maandag, dinsdag en vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur.

Laat u verrassen door de unieke verhalen, het soms intieme werk en de mogelijkheid om op deze dag ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Zo kan er worden geschilderd, een zandtapijt worden gemaakt en is er de mogelijkheid om mee te werken aan een totempaal van mergelblokken.

De toegang is gratis, het werk is te koop en de koffie en thee moet contant worden afgerekend. Als u overgaat tot aanschaf van een van de kunstwerken, sponsort u The Living Museum Winsum en daarmee het herstel van een of enkele deelnemers aan dit unieke atelier. De expositie bestaat uit eigenzinnig werk van zowel geschoolde als ongeschoolde Makers. Het eigen verhaal is goed vertegenwoordigd.

The Living Museum Winsum 

The Living Museum Winsum is een uniek concept, waarmee Stichting Podium i.s.m. Angélique de Waard zich richt op Kunst in Herstel. Iedereen die de aandacht wil verleggen van praten over ziek-zijn naar Maken (doen wat wel mogelijk is), is van harte welkom, zonder verwijzing. We sluiten aan bij het gedachtegoed van Positieve Gezondheid, Arts in Health en zetten in op Maken (en beleven), en sinds kort ook op Praten (en kennis delen). Zodra je bij ons binnenkomt ben je onze collega-kunstenaar of als dat fijner voelt: Maker.