In navolging op de Blueswedstrijden in de Blauwe Schuit Winsum en voorafgaand aan het Marjan Reckers Groninger ALSdag Blues Festival 2017 In Vita Nova Middelstum op 11 februari a.s. heeft de stichting gitarist Hans van Lier bereid gevonden ambassadeur te worden voor stichting Groninger ALSdag, een provinciale afdeling van de landelijke ALS stichting.

Omdat Hans zijn roots heeft op het Groninger Hogeland en samen met “The Sidekicks” wereldberoemd is in de provincie Groningen en omstreken, was deze keuze snel gemaakt.Hans van Lier en de stichting Groninger ALSdag hebben met afgesproken elkaars  activiteiten en evenementen te promoten.

Het eerst aankomende  evenement van de stichting Groninger ALSdag,  het “Marjan Reckers Groninger ALSdag Blues Festival” op 11 februari in Vita Nova in Middelstum, gaat  worden uitgezonden via streaming  en is tegen betaling van 10 dollar  te bezoeken via de site www.concertwindow.com/9267-rocking-good-folk. Een mooie mogelijkheid voor ALS patiënten en hun omgeving om via internet het festival te bezoeken, maar ook voor andere belangstellenden all over the world, die het festival willen bezoeken en daarmee de ALS stichting willen steunen. Op deze manier hoopt de stichting nog wat extra geldelijke middelen te genereren voor onderzoek naar de ziekte ALS.

Hans van Lier op zijn beurt gaat tijdens de hoofdact, samen met Lou Leeuw & Blues Cowboys, het publiek vermaken in Vita Nova Middelstum of voor de buis in huiselijke kring.

De stichting Groninger ALSdag hoopt op een goede opkomst op het Marjan Reckers Groninger ALSdag Blues Festival 2017 om in de toekomst meer onderzoek naar de ziekte ALS te kunnen financieren.

Voor meer informatie over het Blues Festival en verkoopadressen voor toegangskaarten kunt u terecht op www.groningeralsdag.nl