Zaterdag 14 januari jl. is de band  Heeren van Bedum winnaar geworden van de 3e ALS Blueswedstrijd en daardoor als derde band geselecteerd om tijdens het Marjan Reckers Groninger ALSdag Blues Festival 2017 in het voorprogramma van Lou Leeuw & Blues Cowboys, met gastgitarist Hans van Lier, te spelen. Een mooie opsteker voor het session gebeuren in het Trefcentrum in Bedum,  1 keer per 2 maanden onder leiding van de Heeren van Bedum.

De Blueswedstrijd die als opmaat voor het Marjan Reckers Groninger ALSdag Blues Festival 2017 gehouden werd in de sfeervol aangeklede theaterzaal van De Blauwe Schuit Winsum, was wederom een zeer geslaagde en succesvolle wedstrijd. Iedereen genoot van de geweldige optredens van de Hopkins Bluesband en de bands Woolfsend en Heeren van Bedum. Na een stemming door het publiek kwam de session band Heeren van Bedum als winnaar uit de bus.

De bands brachten niet alleen Blues ten gehore en hebben en hadden de vrijheid om ook andere muziekstijlen te brengen. De naam Blueswedstrijd en Blues Festival is ingegeven door het volgende: “wanneer je te maken hebt met de ziekte ALS, dan heb je de Blues”.

De organisatoren van Stichting Groninger ALSdag: “Het was wederom genieten! De muziek was geweldig en de sfeer was erg goed, wat een geslaagde avond! Wij willen hiervoor graag de muzikanten, de techniek en het publiek bedanken en uiteraard De Blauwe Schuit voor de gastvrijheid”.

Het Marjan Reckers Groninger ALSdag Blues Festival 2017 vindt plaats op 11 februari 2017 in Vita Nova te Middelstum.

Meer informatie? www.groningeralsdag.nl.