Als je de minnaar van je vrouw tot moes slaat, heb je een probleem. Maar na vier jaar in een gesloten inrichting kun je de draad wel weer oppakken. Toch?

Na een succesvol Noorderzon, met maar liefst twee uitverkochte voorstellingen, speelt Het Peloton deze herfst Excelsior!. Een tragikomedie over vriendschap en koppige liefde, over gelukkig worden en geluk afdwingen, over Xanax, Klonopin en Trazodone, gek zijn of normaal en wat daar eigenlijk het verschil tussen is.

Pat, een man met een bipolaire stoornis, doet er alles aan om weer bij zijn vrouw te kunnen zijn: bij zijn ouders wonen, naar de psychiater gaan, doen alsof hij medicijnen slikt, en hij danst zelfs met een geflipte weduwe! Want Pat weet zeker dat alles goed komt: “Ons huwelijk wordt beter dan ooit!”

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober om 20:00 uur is Excelsior! te zien in het theater van Cultureel Centrum De Blauwe Schuit aan de Warfstraat 1 in Winsum.
Kaarten kosten 10,- euro en zijn te reserveren via www.deblauweschuit-winsum.nl.

Over Het Peloton

Het Peloton is een theatergezelschap in Groningen onder artistieke leiding van Annemiek Dijkstra. De spelers hebben allemaal één van de theaterscholen in Groningen of omgeving doorlopen. Sinds 2012 maakt Het Peloton voorstellingen, eerst als onderdeel van Het Kunstencentrum/Vrijdag en sinds 2016 als zelfstandige stichting. Het Peloton staat ieder jaar op performing arts-festival Noorderzon en heeft meerdere keren de finale van eenakterfestival 30 Minuten Los gehaald of gewonnen.