Noorderpoort is een onderwijsinstelling voor voortgezet onderwijs, mbo, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Met 17 verschillende scholen verspreid in de regio, ruim 17.500 cursisten en 1.600 medewerkers is Noorderpoort het grootste ROC (regionaal opleidingscentrum) in Noord-Nederland.

Website: http://www.noorderpoort.nl

Verloskundigenpraktijk Aine is vanaf 2006 werkzaam op het Hogeland van Groningen. Wij bieden verloskundige zorg in de gemeenten de Marne, Winsum, Zuidhorn en Eemsmond (Warffum).

Website: http://www.verloskundigenpraktijkaine.nl

MJD is een dynamische zorg- en welzijnsorganisatie in de stad Groningen en de drie Noordelijke provincies. In de Blauwe Schuit in Winsum houden wij spreekuur voor statushouders die wonen in de gemeente Het Hogeland. Daarnaast bemannen wij er een Taalpunt van het Taalhuis, bedoeld voor mensen die problemen hebben met lezen en schrijven. Voor ondersteuning op het gebied van Opvoeden en Opgroeien kunt u bij ons team van Veerkracht Thuis (https://www.mjd.nl/projecten/veerkracht-thuis) terecht. Daarnaast organiseren wij vanuit de Blauwe Schuit sport- en bewegingsactiviteiten. Onze buurtsportcoach doet dit in samenwerking met Winsum Vitaal. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website (https://www.mjd.nl/locaties/gemeente-hogeland).

Atelier Marleen Bakker en Renate Martini 

In De Blauwe schuit bevindt zich sinds 2017 het atelier van Marleen Bakker en Renate Martini. Beide zijn opgeleid tot beeldend kunstenaar. Zij brengen graag hun passie en plezier in de kunst over op anderen en doen dit in de vorm van schilderlessen en workshops. Ook is het atelier voor het geven van workshops in goed overleg te huur voor andere kunstenaars.

Marleen studeerde af aan de Klassieke Academie voor Beeldende kunst en schildert al jaren portretten, ook in opdracht. Het vastleggen van de essentie van het portret vormt haar drijfveer: vlot, en met een stevige schildertoets. Werken met kleur, met licht en donker, de anatomie van een model, het zoeken naar de juiste compositie, het is de basis die zij heeft aangeleerd onder begeleiding van gerenommeerde kunstenaars uit het noorden van het land.

Renate Martini is zowel beeldend kunstenaar als ambachtelijk decoratieschilder en volgde bovendien een opleiding tot vormgever. Haar kennis van en ervaringen met materialen en mogelijkheden van ruimte, kleur en schildertechnieken stellen haar in staat een zeer breed scala aan wensen te realiseren. Ze is gespecialiseerd in ontwerp en uitvoering van allerlei mogelijkheden om een ruimte de juiste atmosfeer te geven, zoals kleuradviezen, wandschilderingen, restauratie schilderwerken en ambachtelijke verftechnieken.

Overzicht alle activiteiten in het atelier seizoen 2019-2020:
Schilderlessen Marleen Bakker
Maandag                                                                                                   10.00-12.00 uur
Maandag (2 groepen)                                                                             19.30-21.30 uur
Donderdag (2 groepen)                                                                          10.00-12.00 uur
Maandag portretcursus                                                                          10.00-12.00 en

(2 groepen, 7 lessen, september-december)                                      13.30-15.30 uur

Schilderlessen Renate Martini
Woensdag (2 groepen)                                                                            19.30-21.30 uur
Zaterdag tekencursus                                                                               10.00-12.00 uur
Woensdag (1 x p maand Cosisgroep)                                                    13.00-15.00 uur

Alle schilderlessen zijn 1 x per 2 weken. Geen lessen tijdens de kerstvakantie, juli en augustus.

Naaktmodel tekenen
Dinsdagavond                                                                                             19.30-21.30 uur
1 x per 2 weken, €15,- per keer, geen les, per keer opgeven. Informatie en opgeven via Nico Knape: 0595-422985  nicoknape48@gmail.com

Diverse workshops
Onder andere, maar kan ook op maat:
(portret)schilderen
decoratieve schildertechnieken
naaktmodeltekenen
schilderproject op basisscholen
kinderfeestje, vrijgezellenfeestje, etc.
Contact:
Marleen Bakker 06-46682337 info@marleenbakker.nl     www.marleenbakker.nl
Renate Martini  06-14943963 
renate_martini@hotmail.com     www.renatemartini.nl