Vanaf februari start in De Blauwe Schuit een nieuw initiatief: Huiswerkbegeleiding Exact uit Groningen zal dan ook voor leerlingen in Winsum huiswerkbegeleiding en bijles aan gaan bieden. ‘We kregen signalen dat er eigenlijk geen mogelijkheden voor begeleiding van kinderen is in Winsum,’ vertelt eigenaar Christine Dirkse. ‘Terwijl we uit ervaring weten dat het veel rust kan geven als kinderen goede begeleiding krijgen, zowel voor ouders als voor de kinderen zelf.’

Ouder of Huiswerkcoach?

Op 24 januari trapt het instituut af met een avond over ouders en pubers: hoe kun je als ouder je kind zelf helpen bij het plannen en leren? Hoe zorg je dat daarbij de band tussen ouders en kinderen goed blijft en dat het thuis nog gezellig blijft? ‘In november hadden we een soortgelijke avond in Groningen. Daar reageerden ouders heel positief op. Het blijkt dat ouders behoefte hebben aan wat steun, bevestiging dat ze op de goede weg zijn en tips hoe het beter kan.’ Natuurlijk geeft Dirkse tijdens deze avond ook meer informatie over het huiswerkinstituut en de mogelijkheden die er zijn voor begeleiding in Winsum.

Leer mij het zelf te doen

Bij Huiswerkbegeleiding Exact staat het helpen voorop. ‘We streven er vooral naar dat kinderen en ouders meer vertrouwen krijgen. Zodat ze uiteindelijk zeggen: ‘we kunnen het zelf wel weer’. Daarmee past het instituut goed in De Blauwe Schuit, waar verbinden, versterken en inspireren centraal staan. ‘We zijn geen leerfabriek, maar willen kinderen én hun ouders helpen, zodat ze het thuis gezellig hebben en de prestaties op school verbeteren.’

Achtergrond

Huiswerkbegeleiding Exact wordt gerund door Erik en Christine Dirkse. Beiden zijn ze bevoegd docenten, Erik voor het basisonderwijs, Christine voor het voortgezet onderwijs. Hun ervaring voor de klas en kennis over de ontwikkeling en manier van werken van kinderen zetten ze graag in bij het geven van bijles en studiebegeleiding. Daarnaast hebben ze goed personeel, zodat ze voor alle vakken inhoudelijke hulp kunnen bieden.

Meer informatie

De informatieavond Ouder of Huiswerkcoach is op dinsdag 24 januari om 20.00 uur in De Blauwe Schuit in Winsum. Meer informatie en aanmelden kan via www.huiswerkbegeleiding-exact.nl/workshop.