Op 1 en 2 juni 2018 is Kantens en omgeving het decor van “Parels van het Noorden”.

Langs een route tussen ‘t Schienvat – De Antoniuskerk – Kantster Bos – Wandelpad – Ewsum – De molen “De grote Geert” – Theaterwerkplaats en door het weiland presenteren inwoners van Het Hogeland middels dans, theater, woorden, muziek, beelden en kunst wat hen inspireert, verbindt en bezighoudt in het Groninger land.

Op 24 november 2017 vond als opwarmer een eerste presentatie plaats in Kantens, wat smaakte naar meer! Daarom gaat Laway Arts met meerdere groepen werken aan diverse presentaties die een onderdeel vormen van de route in het weekend van 1 en 2 juni.

Laway Arts wil met jong en oud werken aan een mix van theater, woorden, muziek, dans en foto’s op zoek naar de verbinding tussen inwoners. Samen laten zien wat ons bezig houdt, waar we trots op zijn en van genieten.

Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Ervaring is niet nodig, zin om wat te doen wel!

De reeksen van tien werkavonden beginnen op:

Woensdag 21 februari, 19.30-22.00 uur, Kantens. Werken aan een presentatie bij de Theaterwerkplaats, waarbij verhalen, beweging, muziek en jouw favoriete schoenen centraal staan. Regisseur: Toke van Oorsouw.

Donderdag 22 februari, 19.30-22.00 uur, Kantens. Werken aan een presentatie met theater, dans en muziek bij Ewsum, waarbij het landschap van deze prachtige plek als decor en inspiratiebron centraal staat. Regisseur: Ton Brandsen.

Woensdag 28 februari, 19.00- 20.30 uur, Kantens, jeugd 8 -18 jaar. Werken aan een presentatie bij de molen met het verhaal van de Molen(d)aar, scenes uit een dagboek. Regisseur: Mariska Duin.

Deelname is gratis en leuk.

Voor opgave of meer informatie, kun je contact opnemen met Toke van Oorsouw, 0653701268 info@lawayarts.com.