Op vrijdagavond 17 en zaterdagavond 18 mei voeren leerlingen van Jeugdtheaterschool Wonderboom in De Blauwe Schuit de musical ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ op. De dertien  jongeren van de musicalgroep hebben hard gerepeteerd om er een mooie voorstelling van te maken! Er wordt geacteerd, gezongen en gedanst onder ‘live’ begeleiding van een speciaal musicalcombo.

‘Sjakie en de Chocoladefabriek’ is een musical gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl. Sjakie komt uit een arm gezin en woont samen met haar ouders, opa’s en oma’s in een piepklein huisje. Op een dag wordt er een wedstrijd uitgeschreven door Willy Wonka, eigenaar van de chocoladefabriek. Vijf gouden tickets zijn verstopt in vijf chocoladerepen. De vinder van zo’n ticket krijgt een rondleiding door de fabriek en een leven lang gratis chocola.

Sjakie wil niets liever dan zo’n ticket vinden, maar geld voor een reep hebben ze thuis niet. De eerste vier tickets worden snel gevonden door verwende kinderen. Als Sjakie een munt vindt op straat, die aan niemand toebehoort, besluit ze er chocola van te kopen. En dan…. worden dromen werkelijkheid!

De musicalgroep staat onder leiding van Roos de Vries (spel, regie) en Nelleke Diepeveen (zang). Decor en kleding zijn door leerlingen gemaakt samen met beeldend kunstenaar Tabitha Brouwer en Dansschool Marijke uit Bedum tekent voor de choreografieën.

De  voorstellingen in De Blauwe Schuit op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei beginnen om 19.30 uur. Kaartjes kosten € 4,00 voor jeugd tot 18 jaar en € 7,50 voor volwassenen. Reserveren:  info@wonderboom.nl