Het kerstdiner, waarmee donderdag 15 december jl. het gezamenlijke kookproject van NOVO en Stichting Podium van start ging, was een groot succes. Ruim 40 personen schoven aan om te genieten van een heerlijk 3-gangen diner, bereidt door kok Symon Zijlstra met hulp van cliënten van NOVO en een aantal gasten.

Simonique Kraandijk, kwartiermaker Stichting Podium: “Dit project is tot stand gekomen door en tijdens mijn deelname aan de training ‘BuitenGewoonZijn.NU’ van Ingrid Koetzier in Winsum (www.buitengewoonzijn.nu). Het doel van het project is regelmatig mensen uit alle lagen van de bevolking in contact te brengen met elkaar tijdens een gezamenlijke en gezellige maaltijd voor een kleine bijdrage van € 4,00. We gaan afwisselend koken in de keukens van Het Hooge Heem en De Blauwe Schuit en helpen met koken mag maar hoeft niet. Samen koken en eten verbindt en iedereen is welkom!”

Iedere laatste donderdagavond van de maand wordt er gezellig samen gekookt en gegeten. Helaas kan door een knieoperatie van de kok het etentje in januari niet doorgaan, maar op donderdag 23 februari a.s. om 18.00 uur (inloop vanaf 17.30 uur) is iedereen weer welkom, dit keer in De Blauwe Schuit.

Kookt u graag eens in een andere keuken en/of eet u graag gezellig met andere mensen? Aanmelden kan via podiumwinsum@gmail.com.