Op donderdag 13 februari a.s. geeft Mark van der Werf, schrijver van de ‘Meester Mark’-boeken, een interessante lezing over eigen onderwijservaringen en verhalen en tips van andere juffen en meesters. De lezing begint om 19.30 uur en vindt plaats in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum.

Mark van der Werf: “Ik ging al snel ten onder in het onderwijs, maar hoe houden andere leerkrachten wél het hoofd boven water? Zelf bakte ik er maar weinig van voor de klas. Terwijl mijn leerlingen met lijmpotjes voetbalden verzoop ik in mijn administratie; binnen twee jaar hield ik het onderwijs voor gezien. Maar sindsdien heb ik honderden leraren gesproken over de vraag hoe zij wél het hoofd boven water houden. Tijdens deze lezing vertel ik daarom niet alleen over mijn eigen onderwijservaringen. Ik deel ook verhalen en tips van een heleboel andere juffen en meesters die – ondanks de soms enorme werkdruk – nog altijd met ontzettend veel plezier én energie lesgeven. Wat is hun geheim? Uiteraard komen er ondertussen een heleboel kinderlogica plaatjes langs, en sta ik stil bij mijn nieuwe boek Schoolpleinmoeders. Want van hen valt natuurlijk ook van alles op te steken!”

Mark van der Werf was jarenlang journalist, onder meer bij het AD. In 2011 gooide hij het roer om en werd leerkracht op een basisschool. In Meester Mark draait door, zijn eerste boek, beschrijft hij waarom hij het onderwijs inging, maar er ook al weer snel de brui aan gaf. Daarna verschenen Meester Mark vraagt door en Meester Mark graaft door. In Meester Mark rekent het goed en Een dikke tien van Meester Mark bundelde hij grappige foutjes, bijdehante briefjes, creatieve ingevingen en andere kinderlogica. Zijn nieuwste boek is Schoolpleinmoeders.

Kaartjes kosten € 12,00 en zijn alleen online te koop via www.eventbrite.nl.