Luke & The Bluesnakes | Blauwe Schuit WinsumZaterdag 3 december jl. is de band Luke & The Bluesnakes winnaar geworden van de 2e ALS Blueswedstrijd en daardoor als tweede band geselecteerd om tijdens het Marjan Reckers Groninger ALSdag Blues Festival 2017 in het voorprogramma van Lou Leeuw & Blues Cowboys, met gastgitarist Hans van Lier, te spelen.

De Blueswedstrijd die als opmaat voor het Marjan Reckers Groninger ALSdag Blues Festival 2017 gehouden werd in de sfeervol aangeklede theaterzaal van De Blauwe Schuit Winsum, was wederom een zeer geslaagde en succesvolle eerste wedstrijd. Iedereen genoot van de geweldige optredens van het duo Megins Move en van de bands Tweaky Tones en Luke & The Bluesnakes.

Na een stemming door het publiek kwam Luke & The Bluesnakes als winnaar uit de bus.

De bands brachten niet alleen Blues ten gehore en hebben en hadden de vrijheid om ook andere muziekstijlen te brengen. De naam Blueswedstrijd en Blues Festival is ingegeven door het volgende: “wanneer je te maken hebt met de ziekte ALS, dan heb je de Blues”.

De organisatoren van Stichting Groninger ALSdag: “Het was wederom genieten! De muziek was geweldig en de sfeer was erg goed, wat een geslaagde avond! Wij willen hiervoor graag de muzikanten, de techniek en het publiek bedanken en uiteraard De Blauwe Schuit voor de gastvrijheid”.

Daarnaast hebben de organisatoren nog heugelijk nieuws: “Wij zijn heel blij te kunnen melden dat met ingang van vandaag de naam van Marjan Reckers wordt gekoppeld aan het festival en dus voortaan het Marjan Reckers Groninger ALSdag Blues Festival zal heten. Marjan is ALS patiënt en is de vrouw van Anton Scheurink, professor aan de RUG. Anton zal tijdens het Festival in de pauze van de hoofdact spreken over de ziekte ALS.”

Het Marjan Reckers Groninger ALSdag Blues Festival 2017 vindt plaats op 11 februari 2017 in Vita Nova te Middelstum. De volgende Blueswedstrijd is op 14 januari 2017, ook weer in De Blauwe Schuit Winsum.

Meer informatie? www.groningeralsdag.nl.