De Heeren van Bedum - Pixel-Media.nlHet Marjan Reckers Groninger ALSdag Blues Festival 2017, gehouden op zaterdag 11 februari in Vita Nova te Middelstum is een groot succes geworden. Meer dan 250 mensen hebben het Festival bezocht en dat is goed voor in ieder geval een opbrengst van € 2500. Op een later tijdstip zal de totale opbrengst, inclusief de gehouden Blues wedstrijden in de Blauwe Schuit Winsum, bekend gemaakt worden.

Organisatoren van Stichting Groninger ALSdag: “Uiteraard bedanken wij alle vrijwilligers, maar wij willen toch even het geweldige aandeel van de jongeren van Jongerenwerk Eemsmond even apart benoemen. Zij verzorgden het licht en geluid in de bovenzaal van Vita Nova en waren vroeg in de middag al begonnen met het opbouwen van het podium en tegen 18 uur kon er getest worden. Tijdens de optredens van bands zoals Luke & the Bluesnakes, New Yesterday en de hoofdact Lou Leeuw & the Blues Cowboys met Hans van Lier als gastgitarist stond het licht en geluid de hele avond als een huis. Hulde aan de jongeren van Jongerenwerk Eemsmond en in het bijzonder aan jongerenwerker Ferry Pasche, voor de fantastische begeleiding!”

Naast het verzorgen van het licht en geluid maakten de jongeren opnamen van de optredens en hielden een interview met spreker Anton Scheurink, de man van Marjan Reckers. Anton heeft in de pauze gesproken over de ziekte ALS, waarmee Marjan is gediagnosticeerd. Dit interview is binnenkort na te lezen op www.groningeralsdag.nl.