Op 15 juni a.s. in 20.00 uur speelt de Nadara Gypsy Wedding Band in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum en dit belooft in Winsum een zigeunerbruiloft te worden.

Eerste speelt de band authentieke Roma (zigeuner) muziek uit Transylvanië (Hongaars-Roemenië) en de muzikanten wisselen deze muziek af met authentieke bruiloftsmuziek uit hun eigen dorp Csávas (Roemeense naam: Ceuas).Daarna komen de Hongaarse en de zigeuner csárdás aan bod. Dit belooft een de sfeer van een heuse zigeunerbruiloft te worden (uit Transylvanië).

Ference Iambor (Tocila), de primás, wil in dit concert duidelijk maken dat hij dankbaar is voor de initiatieven in hun regio vanuit de provincie Groningen: Mulţumesc mult. Tocila: ”Na het concert spelen we graag nog even verder in de foyer”. Grande theaters of intieme zalen, het maakt ons niet uit. Onze muziek is voor zigeunerbruiloften en dansen zit in ons bloed”.

Nadara Gypsy Wedding Band behoort tot de top 3 van zigeunerorkesten uit Transsylvanië.  Een voorstelling van Nadara is niet denkbaar zonder het opzwepende, spectaculaire zigeunerdansen. Het repertoire deze avond bevat de oorspronkelijke zigeunermelodieën en natuurlijk ook gypsy muziek van naburige volkeren. Met deze typische zigeunermuziek worden de dagelijkse beslommeringen weg gedanst in Hongaars-Roemenië. De naam Nadara betekent dan ook veelzeggend, in de zigeunertaal: “houd moed!”

Nadara maakte voor deze tour een Benefiet-cd: Cigány Bíro, waarmee het eigen Schoolproject wordt gesponsord. De muzikanten vertellen u, na het concert, graag over dit project.

Dankzij haar eigentijdse en opzwepende gipsy beat veroverde Nadara eerst de lokale bruiloftsmarkt in Transsylvanië en daarna al 15 jaar de wereldmuziekpodia in geheel Europa, en Japan. De band behaalde grote successen o.a. op het Sziget Festival in Budapest, het filmfestival in Cannes, het Internationaal Gipsy Festival in Tilburg en vele andere grote podia en festivals.

Kaarten kosten in de voorverkoop € 9,00 en aan de deur € 15,00. Reserveren kan via hopaart@gmail.com of 06-27020007.