De Blauwe Schuit - NL Doet

Ook dit jaar hebben een groot aantal vrijwilligers zich op zaterdag 12 maart wederom ingezet voor Stichting Podium in Cultureel Centrum De Blauwe Schuit.

De doelstelling van Stichting Podium is verbinden, versterken, inspireren en samenwerken en deze doelstelling is tijdens NLdoet weer ruimschoots behaald. Mensen van de ChristenUnie, Showband DOS, NOVO en Stichting Podium werkten door het gehele pand samen. Er werd gepoetst, geschilderd, geklust aan de tribune in de theaterzaal en er werden gordijnen voor vergaderruimten en de foyer genaaid. Om 1 uur werd iedereen een heerlijke lunch met vers gemaakte soep aangeboden, ook weer bereid door vrijwilligers.

“Het is hartverwarmend om iedereen zo te zien samenwerken. Wanneer je dan ziet dat de mannen van Showband DOS cliënten van de NOVO leren schilderen en in de keuken samen met een cliënt van de NOVO een lunch wordt bereid, worden wij heel blij. Dit is wat wij voor ogen hebben met de Blauwe Schuit, samenwerking en verbinding tussen verschillende groepen mensen uit de samenleving”, aldus Maria Bolt en Henk Zwetsloot (bestuurders Stichting Podium).