Op zaterdag 24 februari a.s. om 20.00 uur speelt de productiegroep van De Noorderlingen onder regie van Lies van de Wiel een bewerkte versie van Tolstoi’s beroemde verhaal Anna Karenina in de Blauwe Schuit Winsum.

”Gelukkige gezinnen lijken allemaal op elkaar, maar een ongelukkig gezin is altijd ongelukkig op zijn eigen manier.” – Lev Tolstoi (1877)

Haal diep adem en zet jezelf schrap. Deze voorstelling gaat allesbehalve over gelukkige gezinnen. Anna Karenina is een verhaal over de liefde. Over het volgen van je hart of je houden aan de ongeschreven regels. Welkom in het Rusland van de negentiende eeuw waarin sociale conventies, ontrouw, gemakzucht en machteloosheid de dienst uitmaken.

De Productiegroep van De Noorderlingen bewerkt Tolstoi’s beroemde verhaal. Zij zijn de acteurs, de personages, én de regisseurs van de wereld die ze scheppen: een romantisch niemendalletje of een heldenverhaal. Er passeren talrijke locaties, vele personages, ontelbare gevoelens en duizenden gedachten. De lijn ontspoort van dat van Tolstoi’s wanneer de realiteit om de hoek komt kijken. Welke rollen worden hier eigenlijk gespeeld?

De combinatie Van de Wiel en De Productiegroep blijkt al jaren steevast een gouden formule! Schreef Jos Visscher maart 2017 in het Dagblad van het Noorden.

”De voorstellingen kenmerken zich steevast door dezelfde ingrediënten: een uiterst vindingrijke regie, een tomeloze energie bij de acteurs die zowel verbaal als fysiek alles uit de kast halen en een verfijnde mix van gekkigheid en verstilling.” – Jos Visscher, Dagblad van het Noorden (2017)

Kaarten reserveren of meer informatie? www.denoorderlingen.nl