Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in Utrecht heeft NOVO een Zilveren Prokkel overhandigd gekregen voor de theaterworkshops gegeven door theaterschool Wonderboom bij NOVO Appingedam, Delfzijl, Uithuizen en Winsum.* Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep.

De prokkelweek was dit jaar van 12 t/m 16 juni en ook bij NOVO Appingedam, Delfzijl, Uithuizen en Winsum werd op vrijdag 16 juni jl. een Prokkel georganiseerd. Cliënten en begeleiders kregen op locatie van theaterschool Wonderboom een twee uur durende theaterworkshop met het thema “sprookjes”. Tijdens de workshop werd toegewerkt naar een korte voorstelling en deze voorstelling werd uitgevoerd voor een aantal genodigden. De middag werd afgesloten met een hapje en drankje. “De toneelworkshops waren fantastisch. Geweldig om te zien wat toneel teweeg kan brengen.

Ook van de prijsuitreiking in Utrecht hebben we een gezellig dagje uit gemaakt. We zijn heel erg trots op deze prijs”, aldus cliënten en begeleiding van NOVO.

De Prokkel van NOVO werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank Noord-Groningen.