‘Ons Pakkie-an’ doneert aan The Living Museum Winsum

Op 18 mei j.l. organiseerde Ons Pakkie-an een fantastische tweedehands kledingmarkt in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum. Ze doneerden de opbrengst aan The Living Museum Winsum, Kunstwerkplaats voor mensen in herstel.

Ons Pakkie-an is een ideële organisatie die is ontstaan om verspilling van kleding tegen te gaan en het milieu te sparen. Hiertoe organiseren ze sinds enkele jaren tweedehands kledingmarkten, waarvan ze de opbrengst telkens koppelen aan een goed doel. Dit voorjaar was The Living Museum Winsum het goede doel.

Dat de organisatie in de loop der jaren veel ervaring heeft opgedaan, bleek al bij de voorbereidingen. Vanaf het eerste contact met The Living Museum Winsum verliep alles op rolletjes. Er werd kleding ingezameld via diverse kanalen, er werden professionele fotoshoots georganiseerd, de media werden breed ingezet, en op de dag voor de markt werd alle ingezamelde kleding op maat gesorteerd en gehangen op rekken die ter plekke waren neergezet. De Blauwe Schuit werd omgetoverd tot kledingparadijs, de gespreksruimtes werden paskamers. Op de ochtend zelf was het vanaf de vroege uren een drukte van belang: in de omgeving stonden houten borden die nogmaals de aandacht vestigden op de kledingmarkt en op de locatie zelf waren veel vrijwilligers druk bezig met de verkoop. Alle kleding, ook kinderkleding, ging tegen kleine prijsjes de deur uit, waarbij je moet denken aan bedragen van 3, 2 en 1 euro. Na de markt werd alles even geroutineerd opgeruimd als het was ingehangen. Er was niets meer terug te vinden van het bijzondere evenement dat had plaatsgevonden.

Dinsdag 4 juni werd een heel feestelijke dag: Ons Pakkie-an kwam opnieuw op bezoek in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit. Deze keer met een cheque, de opbrengst van de tweedehands kledingmarkt. Angelique en Simonique, vertegenwoordiger van Stichting Podium, namen de cheque dankbaar in ontvangst. Op de vraag wat Stichting Podium gaat doen met dit geweldige bedrag, zei Simonique: “Zorgen dat The Living Museum Winsum blijft voortbestaan! Dat we een podium kunnen blijven bieden aan iedereen die wil herstellen van groot of klein verlies, armoede, eenzaamheid, psychische problemen, een beperking.” Angelique, die het atelier artistiek inhoudelijk vormgeeft, was heel blij met alle aandacht. “Dankzij de tweedehands kledingmarkt hebben veel mensen kunnen kennismaken met The Living Museum Winsum. Er is een groeiende groep mooie mensen die het met ons belangrijk vindt dat er een plek is waar je zonder stigma of vooroordeel mag zijn wie je bent.”

Lieve vrouwen van Ons Pakkie-an, dank voor jullie aandacht, werk, deskundigheid en inzet.