Sinds kort wordt door beeldend kunstenaars Marleen Bakker en Renate Martini een atelier gerund in het Cultureel Centrum De Blauwe Schuit. Bezoek het atelier tijdens het Open Huis op zaterdag 15 april a.s. tussen 13.00 en 16.00 uur.

 Marleen studeerde af aan de Klassieke Academie voor Beeldende kunst en schildert al jaren portretten, ook in opdracht. Het vastleggen van de essentie van het portret vormt haar drijfveer: vlot, en met een stevige schildertoets. Werken met kleur, met licht en donker, de anatomie van een model, het zoeken naar de juiste compositie, het is de basis die zij heeft aangeleerd onder begeleiding van gerenommeerde kunstenaars uit het noorden van het land.

Marleen: “Mijn voorkeur gaat uit naar het schilderen naar waarneming, dat wil zeggen dat een aantal modelsessies wordt afgesproken. Als dit niet mogelijk is, kan ook gewerkt worden met behulp van foto’s. Het portret is pas klaar als de opdrachtgever tevreden is over het resultaat!”

Behalve portretten schildert Marleen o.a. landschappen. Regelmatig is zij met haar schildersezel op het strand van Texel te vinden, om dit op het doek vast te leggen.

Tot en met 2 april 2017 exposeert Marleen in Galerie Forma Aktua in Groningen, daarnaast is haar werk tot 1 mei 2017 in een groepsexpositie te zien in Cultuurcentrum van Beresteyn in Veendam.

Renate Martini is zowel beeldend kunstenaar als ambachtelijk decoratieschilder en volgde bovendien een opleiding tot vormgever. Haar kennis van en ervaringen met materialen en mogelijkheden van ruimte, kleur en schildertechnieken stellen haar in staat een zeer breed scala aan wensen te realiseren. Ze is gespecialiseerd in ontwerp en uitvoering van allerlei mogelijkheden om een ruimte de juiste atmosfeer te geven, zoals kleuradviezen, wandschilderingen, restauratie schilderwerken en ambachtelijke verftechnieken.

Renate: “Ieder mens en elk bedrijf is uniek. De ontwikkeling van ideeën over de aankleding van interieurs en ruimtes gebeurt dan ook in voortdurende samenspraak met de opdrachtgever. Wat wil de opdrachtgever bereiken, welke sfeer wenst hij of zij, moet een ruimte een warme uitstraling hebben of juist koel zijn bijvoorbeeld, zakelijk of huiselijk, ruimtelijk of intiem? Dat zijn vragen die in het uiteindelijke plan worden verwerkt.“

Marleen en Renate brengen ook graag hun passie en plezier in de kunst over op anderen en doen dit in de vorm van workshops, schilderlessen en kinderfeestjes. Ook is het atelier voor het geven van workshops in goed overleg te huur voor andere kunstenaars.

Daarnaast is er op iedere eerste zaterdag van de maand van 10.30 tot 16.00 uur Inloop Atelier. Voor slechts 10 euro wordt de mogelijkheid geboden om in een werkruimte met meerdere schildersezels onder professionele begeleiding creatief aan de slag te gaan. De volgende data zijn zaterdag 1 april en zaterdag 6 mei.

Meer informatie? www.marleenbakker.nl en www.renatemartini.nl.