IMG_5214In september 2015 zijn op initiatief van een buurtbewoner en in samenwerking met Ria Maring van SWD en de sportbuurtcoach twee groepen ontstaan die op dinsdagochtend onder professionele begeleiding met veel enthousiasme bewegen in de multifunctionele theaterzaal in de Blauwe Schuit: “bewegen op de stoel” voor ouderen en peutergym voor de peuters van Kids2B. Beide initiatieven bieden inmiddels ook stageplaatsen voor het Wijkleerbedrijf Winsum.

Er is veel belangstelling voor beide initiatieven en om dit te vieren hebben de ouderen en peuters onlangs samen bewogen en liedjes gezongen.

“Hartverwarmend om te zien hoe deze beide groepen elkaar ontmoeten en plezier hebben samen. Ik ben heel blij en trots dat dit initiatief zo’n succes is”, vertelt Ria Maring van SWD.

Het “bewegen op de stoel” is een niet leeftijdsgebonden en vooral gezellig samenzijn, waarbij vooraf een kopje koffie wordt geschonken door cliënten van de NOVO en daarna zittend op een stoel op muziek wordt bewogen.

“Dit is precies wat wij voor ogen hebben met het culturele centrum De Blauwe Schuit: een podium en ruimte bieden voor initiatieven en ontmoetingen tussen verschillende groepen uit de samenleving”, aldus Simonique Kraandijk, kwartiermaker Stichting Podium.

Belangstelling voor “bewegen op de stoel”? Meer informatie of aanmelden via Ria Maring, r.maring@s-w-d.nl, telefoonnummer 06 48874340.