PERSBERICHT
9 februari 2014

Opening multifunctionele theaterzaal en sfeervolle foyer Blauwe Schuit Winsum

Op zaterdag 8 februari zijn de nieuwe multifunctionele theaterzaal en sfeervolle foyer van de Blauwe Schuit in Winsum feestelijk geopend door de heer Bote Wilpstra, lid van het college van Gedeputeerde Staten voor de provincie Groningen.

In 2011 werd Stichting Podium opgericht door Maria Bolt (voorzitter), Rinze Kramer en Henk Zwetsloot met als doel een podium en ruimte te bieden voor ontmoetingen tussen allerlei groepen inwoners, verenigingen en instellingen in Winsum e.o. Daarin staat de Blauwe Schuit centraal. Mede dankzij geworven fondsen en subsidies van o.a. LEADER, het Oranjefonds, gemeente Winsum en de Rabobank, en de enorme inzet van vele vrijwilligers hebben we na ruim een jaar hard werken iets heel moois kunnen neerzetten.

De gerealiseerde theaterzaal heeft een oplopende tribune, waardoor de ruim honderd plaatsen goed zicht bieden op het speelvlak. Behalve een professionele theaterzaal en foyer werden in de Blauwe Schuit door Stichting Podium ook nog kleinere ruimtes gemaakt die als oefen- of spreekruimte te gebruiken zijn.

Op 24 en 25 janauri speelde theatergroep Waark het prachtige toneelstuk “De nije man”. Deze try-out pakte geweldig goed uit. De spelers waren enthousiast over het speelvlak, de bezoekers vol lof over geluid en het zicht op de spelers en de mensen van de techniek raakten niet uitgesproken over de mogelijkheden van de belichtingstechniek.

Op dit moment maken organisaties zoals onder andere het Noorderpoortcollege, Jeugdtheaterschool Wonderboom, Kunststation C, Kids2B, Stichting Welzijn en Dienstverlening al gebruik van de Blauwe Schuit, maar na de enorme metamorfose rekent het bestuur van Stichting Podium in de toekomst op nog meer beweging en activiteiten in de Blauwe Schuit op het gebied van muziek, theater, dans en sport, maar ook seminars, workshops, cursussen, etc. . De stichting heeft inmiddels een kwartiermaker aangesteld voor het leggen van verbindingen en ontwikkelen van samenwerkingsvormen tussen initiatieven, groepen inwoners, verenigingen en instellingen in Winsum e.o..

Opening
Na een welkomstwoord van Maria Bolt (voorzitter van stichting Podium) opende de heer Bote Wilpstra (gedeputeerde van de provincie Groningen) officieel de theaterzaal en foyer door het doorknippen van een lint. Daarna konden de genodigden genieten van een improvisatiestuk en de voorstelling Liefde, Vriendschap en Contact, beide opgevoerd door Jeugdtheaterschool Wonderboom, uiteraard in de fraaie, nieuwe theaterzaal. De gasten waren heel enthousiast en de succesvolle avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.

De opening was speciaal bedoeld voor een aantal genodigden en alle vrijwilligers die hebben geholpen bij het realiseren van de prachtige nieuwe ruimtes. Binnenkort wordt nog een open huis georganiseerd voor omwonenden en andere belangstellenden.

Voor meer informatie: podiumwinsum@gmail.com.