Zaterdag 29 oktober en zondag 30 oktober genoot het publiek in de Blauwe Schuit in Winsum van de muziekvoorstelling Updiggin’ van Solace I Guess met het lokale programma “Ik was dus ik ben”. Koorleden, zangeressen, acteurs en muzikanten uit Winsum en omstreken schitterden samen met de professionele artiesten van Solace I Guess in het unieke programma. Het programma in Winsum was gemaakt in samenwerking met Stichting Podium in De Blauwe Schuit, onder regie van Christine Strijker. Solace I Guess toert met de muziekvoorstelling Updiggin’ door de provincie en is nog te zien in Appingedam, Veendam en Leek.

Het lokale programma: “Ik was dus ik ben”

Ik was dus ik besta | Blauwe Schuit WinsumCliënten van NOVO bakten cupcakes en brachten liedjes ten gehore in de foyer annex wasserette. Acht vrouwen speelden, zongen en musiceerden op hoge hakken rondom de waslijn. Wie hangt tegenwoordig zijn vuile was nog buiten? Wat is het verschil tussen wit en bont? Jouw was en de mijne? Showband DOS blies zich de longen uit het lijf. Draaien maar; niets is wat het lijkt. Ik was, dus ik ben…..

Het publiek was erg enthousiast en onder de indruk: “We hebben ervan genoten. Het lokale programma was enorm leuk en zo knap dat de meesten zonder ervaring zomaar op het podium gingen staan om voor publiek te spelen en te zingen. Ook zo mooi dat begeleiding, vrijwilligers en cliënten van de NOVO ook meededen. Hartverwarmend!”

Voorstelling Updiggin’

Updiggin | Blauwe Schuit WinsumDe voorstelling Updiggin’ is door het publiek wederom met veel enthousiasme ontvangen: “Het was prachtig. Deze voorstelling zit zo mooi in elkaar met beelden, vertellingen en vooral mooie muziek en zang. Indringend en ontroerend!”

Anne van Slageren, bedenker en regisseur: “We zijn als Updiggin’ met open armen ontvangen in De Blauwe Schuit in Winsum. Zowel de voorstelling zelf als alles er omheen was een feestje. Het contact met alle groepen in en om De Blauwe Schuit en hoe er is samengewerkt om iets moois voor het publiek neer te zetten is een prachtig voorbeeld van een “inspirerende ontmoeting”. Getuige de vele positieve reacties die we allemaal hebben gekregen is deze sfeer goed overgekomen en daar zijn wij heel blij mee.”

Meer informatie over de speellijst, de voorstelling en een aantal videoclips zijn te vinden op www.solaceiguess.com. De muziek van Updiggin’ is o.a. te beluisteren via Spotify: https://open.spotify.com/album/03nzbAaEzYWvKd3yy4HEvo