Schilderlessen van Cees Vegh

In het nieuwe cursusseizoen, dat start in de tweede week januari 2022, zal beeldend kunstenaar Cees Vegh twee cursussen aanbieden in het atelier van Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum. 

Het thema ‘landschap’ zal een prominente plaats innemen in beide cursussen op woensdagmiddag en donderdagavond. Op de woensdagmiddag zal er ook worden gewerkt naar model en portret.

“Omdat ik zelf vooral gefascineerd ben door kleur, zal daar in de lessen veel aandacht aan worden besteed. Ik zie dat mensen vaak vastlopen omdat ze zich vastklampen aan precieze weergave van vormen, terwijl een schilderij dat aanspreekt bijna altijd over kleur gaat”, aldus Cees.

Sinds het voorjaar van 2021 woont Cees Vegh in Den Andel. Het oude huisje ligt op een prachtige plek met vrij uitzicht op een oude zeedijk. Cees is een schilder van het Nederlandse landschap. Kenmerkend zijn de eindeloze vergezichten, imposante luchtpartijen en de verstilling van de wadden en de polders. Naast figuratief werk schildert hij abstracte landschappen waarin hij experimenteert met vorm en kleur. Een ander onderdeel van zijn werk ik het geven van cursussen en workshops.

Beide cursussen zijn een reeks van vijftien lessen op de woensdagmiddag of de donderdagavond en starten in de tweede week van januari 2022. Er geldt een maximum van 12 deelnemers. Meer info en aanmelding via ceesvegh@gmail.com.