Spelen, verzamelen en vertellen in herstelatelier The Living Museum Winsum

In oktober, november en december biedt herstelatelier The Living Museum Winsum in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit drie verschillende thema’s aan.

Wat voor kunstenaar ben jij? 

Om daar achter te komen biedt herstelatelier The Living Museum Winsum de komende maanden drie thema’s aan: spelen, verzamelen en vertellen. De thema’s zijn vrijblijvend. Je mag meedoen of werken aan een eigen kunstwerk. Langs komen voor een praatje en een kopje thee mag ook.

Spelen

Oktober staat in het teken van spelen. Spelen met zand, klei, kleur, verf, vorm, beweging, taal, muzieknoten en meer. Omdat spelen leuk is. Omdat je er vindingrijk van wordt. Omdat door spelen de mooiste dingen ontstaan. Omdat je jezelf ermee verrast. Spelen is nodig, kijk maar naar kinderen. Je bent lekker bezig en je leert ervan.

Verzamelen

In november gaan we verzamelen: blaadjes, kralen, knopen, doppen, van alles. We ordenen totdat het naar ons zin is. Totdat we er een verhaal in zien. Herman de Vries is een man die van verzamelen zijn kunst heeft gemaakt. Op wandelingen verzamelt hij blaadjes, takken, aarde, rommel. Hij ordent totdat… Wanneer stopt hij eigenlijk? Suzan Drummen was ook verzamelaar, van glimmende voorwerpen, steentjes, kralen, stukjes glas. Nu maakt ze er ‘vloerkleden’ mee in musea. Ze schitteren je tegemoet. Wij gaan ook verzamelen, ordenen, iets nieuws laten ontstaan.

Vertellen

December is de maand van vertellen: verhalen, belevenissen, wie je bent, waar je van droomt. Heb je daar woorden voor? Of beeld? In december nodigen we iedereen uit om mee te werken aan een doek van 10 meter lang. Een doek waarop je mag schilderen, schrijven, tekenen. Je mag erop borduren, plakken of erin knippen. Als het maar bijdraagt aan een bijzonder geheel: ons verhaal, van jou en mij. Dat verhaal in de vorm van een lang schilderij, willen we daarna tentoonstellen. Wil je meedoen? We nodigen je van harte uit om je binnenste buiten te laten.

Praktische info

Spelen, verzamelen en vertellen. Wil je meedoen? Je bent welkom in herstelatelier The Living Museum Winsum. Je hoeft je niet aan te melden. Wat we vragen is een glimlach, een waardevolle bijdrage aan de dag van een ander. Materiaal is welkom in overleg. Een vrijwillige bijdrage van 2 euro per dagdeel is fijn. Daar halen we thee en koffie van.

Herstelatelier The Living Museum Winsum is een initiatief van Stichting Podium en Angélique de Waard. Herstelatelier The Living Museum Winsum gebruikt kunst om mensen met een afstand tot het leven in hun kracht te zetten en zichzelf als kunstenaar te ontwikkelen. Wij bieden een plek aan iedereen die kunst wil inzetten voor persoonlijk herstel van psychiatrie, verslaving, armoede en pech in het leven.

De openingstijden van het herstelatelier in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit Winsum zijn iedere maandag van 13.00-15.00 uur en iedere dinsdag van 10.00-12.00 uur en 13.00-15.00 uur.