image_theater-te-waterZondag 13 december 2015 om 15.00 uur in de Blauwe Schuit Winsum

 Eind van 2016 stoppen de activiteiten van Theater te Water. De aankomende winterproductie ‘De laatste bus’ wordt dan ook de laatste winterproductie van Theater te Water. Just Vink, artistiek leider van Theater te Water schreef  en regisseerde met  ‘De laatste bus’ in de zomer van 2015 zijn 61ste productie.

Een voorstelling over een dorp, over dorpsbewoners, over de mogelijke komst van  asielzoekers. Op het moment dat het script klaar was en de productie half september met de eerste lezing startte, bleek de actualiteit qua asielzoekersproblematiek het stuk in te halen.

Waarover gaat de voorstelling?

Een verlaten bushalte, liefdesperikelen, trammelant in het dorp en misschien welasielzoekers.

Als juf Winnie haar vriendje afzet bij een bushalte stapelen de vragen zich op. Waarom doet ze dat? Er rijdt immers geen bus. Houdt ze niet meer van hem? Wat is dat eigenlijk voor jongen en wat wil hij toch? En hoe zit het met die asielzoekers?

Boer Koekamp ziet zijn kans schoon, maar zijn vrouw steekt er een stokje voor. Petra probeert een breuk te lijmen, maar wordt er zelf heel verdrietig van. Dorpsbelangen aarzelt en raakt het spoor volledig bijster. En de zwerver moet zijn bushokje opgeven en heeft geen dak meer boven zijn hoofd.

Het komt allemaal uit ‘De Laatste Bus’ van Theater te Water. En na een happy end verdwijnt alles weer in de laatste bus van Theater te Water.

 

Bestel hier uw kaarten.