Doe mee: workshop buiten schilderen 26 september 2020 door Marleen Bakker.

Wil je nog even genieten van de nazomer en wil je leren hoe je buiten een dorpsgezicht schildert? Meld je dan aan voor deze leuke workshop buiten schilderen. De workshop zal plaatsvinden op zaterdag 26 september in Winsum (Gn.). Niet voor niets is Winsum dit jaar uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. We schilderen aan het Winsumerdiep, in het schilderachtige centrum. Gedurende de dag hebben we koffie, lunch etc. bij café J&A, op loopafstand aan het Winsumerdiep. Het aantal deelnemers is maximaal 7, zodat er veel aandacht is voor elke deelnemer. De workshop is geheel verzorgd: alle schildersmaterialen zijn inclusief, evenals de koffie, lunch, etc. Enige schilderervaring wordt aangeraden. We houden ons aan de anti-Coronaregels.

Programma:
10.00 uur: inloop bij café J&A met koffie met cake
10.15 uur: start met instructie en daarna buiten aan de slag.
12.30-13.15: we krijgen een lekkere verzorgde lunch.
13.15-15.45: je werkt verder aan je schilderij of start een nieuw werkstuk.
15.45-16.30: we sluiten af met een nabespreking, onder het genot van een drankje en hapje.

We gaan werken naar waarneming en hebben de keuze uit prachtige schilderachtige plekjes aan het Winsumerdiep. We beginnen de dag met het opzetten van een eerste schets, waarbij je de compositie bepaalt. Daarna krijg je uitleg over kleur, vormen en tonaliteit en werk je je schets uit in
acrylverf. Je krijgt handvatten waarmee je ook een volgende keer zelf met meer begrip, buiten kunt gaan tekenen of schilderen. Heb je al meer ervaring met buiten schilderen? Ontwikkel je handschrift en schilder als een lid van De Ploeg, of laat je inspireren door de impressionisten.
.
Kosten schilderworkshop: €65, – incl. alle schildermaterialen en gebruik ezel.
Kosten arrangement café J&A: €25,-
Locatie: start bij café J&A, Hoofdstraat W2B, Winsum
Slecht weer: als de weersverwachting niet goed is, wordt uiterlijk vrijdagmorgen 25 september besloten of de workshop door kan gaan. Als we vanwege het weer annuleren ontvang je de deelnamekosten retour.

Aanmelden en/of meer informatie:
stuur een email naar info@marleenbakker.nl, of bel mij op 06-46682337.
Na aanmelding ontvang je een bevestig