Workshops “Het is Frida”

De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) doorbrak alle taboes van haar tijd en groeide uit tot cultfiguur. Door een ernstig busongeluk leed ze veel pijn en onderging door de jaren heen een groot aantal operaties. Ze schilderde kleurrijke zelfportretten vol symboliek uit haar persoonlijke leven. De onstuimige relatie met de kunstenaar Diego Rivera en haar gebroken lichaam stonden centraal.

Aanmelden voor onderstaande workshops kan via podiumwinsum@gmail.com. Graag met vermelding van naam, welke workshop en waar.

Zaterdag 15 januari 2022, 10.00-12.00 uur in de Blauwe Schuit Winsum

Stamboom maken – kinderen en ouders/grootouders/verzorgers (9 jaar en ouder)
Frida Kahlo liet in haar schilderijen graag zien waar ze vandaan kwam. Dat ze Mexicaans was maar in de Verenigde Staten woonde en dat ze grootouders had die Duits waren. De ene keer draagt ze Europese kleding en de andere keer Tehuanakleding.
In deze workshop kan je samen met je kind, ouder of grootouder op zoek naar je eigen identiteit. Waar kom je vandaan en wie gingen je voor? Ga de uitdaging aan en schilder samen je eigen en unieke stamboom.

———————————————————————

Zaterdag 22 januari 2022, 10.00-12.30 uur in de Blauwe Schuit Winsum en  Zaterdag 22 januari 2022, 14.00-16.30 uur in de Kunstkerk Warffum

Schilderworkshop “de wereld van Frida” – volwassenen

Mexicaanse kleuren, natuur en volkskunst. Op een paneel met acrylverf …. Kan jij hier iets mee? Het resultaat? Vooral vrolijke, kleurrijke schilderingen!

———————————————————————

Zondag 23 januari 2022, 10.00-15.00 uur in de Kunstkerk Warffum

Theaterworkshop Frida Kahlo – kinderen en jongeren (tot 18 jaar)

Een theaterworkshop geïnspireerd op één van de schilderijen van Frida Kahlo. Wij gaan een hele dag aan het werk, zonder vooropgezet plan, om te kijken wat er vanuit de deelnemers komt. Uiteindelijk wordt dit op video gezet, wat wordt gepresenteerd op 12 februari. Welke vorm het precies krijgt is afhankelijk van alle ideeën.

———————————————————————

Zaterdag 29 januari 2022, 10.00-12.30 uur in de Blauwe Schuit Winsum

Zaterdag 29 januari 2022, 14.30-17.00 uur in de Kunstkerk Warffum

Zelfportret á la Frida – volwassenen
Frida Kahlo heeft ongeveer 55 zelfportretten nagelaten. In haar portretten laat ze zien hoe ze zich voelt, waar ze trots op is en waar ze zich graag mee omringt. In deze workshop schilder je een zelfportret, waarin je net als Frida laat zien wie je bent. Wie durft?

———————————————————————

Zondag 30 januari 2022, 14.00-16.30 uur in de Blauwe Schuit Winsum

De snor van Frida – kinderen (6 jaar en ouder)
Als je goed kijkt naar Frida dan zie je dat ze soms een snor heeft. Daar is Frida ontzettend trots op, want dan voelt ze zich heel Mexicaans. En ze had ook huisdieren die ze erbij schilderde, zoals een aap, een kat en papegaaien. Jij hebt ook iets bijzonders waar je heel trots op kunt zijn, zoals misschien rood haar, een bijzondere moedervlek, een bos krullen of een te gekke bril, sproeten, een nieuw kapsel, een vlecht of een heleboel vlechten.
We gaan net als Frida een trots zelfportret schilderen waarin jij echt jij bent.

———————————————————————

Zaterdag 5 februari 2022, 14.00-16.30 uur in de Blauwe Schuit Winsum

Textielworkshop – kinderen (6 jaar en ouder)

Versier een “aankleed Frida” of “huize Frida” met stof, kantjes, bandjes, etc. en maak er een kleurig en vrolijk geheel van! Doe je mee?

———————————————————————

Zondag 6 februari 2022, 10.00-17.00 uur in de Blauwe Schuit Winsum

Frida Box’n – volwassenen

Het werk op de tentoonstelling Viva la Frida kun je alleen lezen, voelen en begrijpen als je het ziet als een dagboek van haar bewogen en pijnlijke leven. En hebben wij niet allemaal een dagboek, maken we niet allemaal notities van wat ons boeit in het leven. Of dat nou op papier is met een pen, of met een kwast.

In deze workshop ga je aan de slag met het maken van een kastje over je eigen leven.  Je gaat iets uit je eigen leven verbeelden, maar dan wel in de stijl van het werk van Frida Kahlo. Neem evt. je dagboek mee of scheur er pagina’s uit. Neem een goede zwart-wit foto van jezelf mee (max 13/18 cm) die je kunt gaan bewerken zoals zij haar zelfportretten schilderde: vuurrode lippen, extreem veel bloemen in je haar, expressieve kleuren, sierraden, bloemen of bladeren uit de natuur die haar fascineerden. Het kastje wordt helemaal surrealistisch als je net als Frida spulletjes verwerkt die iets vertellen over jou, zoals oude oorbellen, kettingen, haarstrikken e.d.

———————————————————————

Zaterdag 12 februari 2022, 10.00-16.00 uur in de Blauwe Schuit Winsum

Theaterworkshop Frida Kahlo – volwassenen

Een theaterworkshop geïnspireerd op één van de schilderijen van Frida Kahlo. Wij gaan een hele dag aan het werk, zonder vooropgezet plan, om te kijken wat er vanuit de deelnemers komt. Hier willen wij alle ruimte aan geven, zodoende weten we nog niet wat voor product het wordt. Wij werken in elk geval toe naar iets presenteerbaars. Denk aan een kort theaterstuk in de grote zaal, korte losse scenes op meerdere plekken, performance art, of iets dergelijks. Dit presenteren wij tijdens de finissage op 12 februari.

———————————————————————

Afsluiting

De gezellige afsluiting voor de deelnemers, finissage, met een hapje en een drankje is op zaterdag 12 februari 2022 van 16.00-18.00 uur in de Blauwe Schuit Winsum.