Zinspiratie zomer 2021

ZomerZon en Zin in mooie, uitdagende schilderworkshops.
Antje Sonnenschein en Renate Martini, kunstenaars en docenten, gaan samen workshops geven in hun ateliers in Wirdum en Winsum.
Renate en Antje ontmoeten elkaar al jaren in de winkel van Flokstra, nu Van Beek, waar Renate een aantal dagen per week werkt. Bijna iedere keer kletsten we over onze lessen, wisselden we ideeën uit en kregen zo inspiratie door elkaar.
Na maanden geen schilderlessen leek het ons fantastisch om samen een aantal zomerworkshops te gaan geven. We barsten van de nieuwe ideeën!
Het worden uitdagende dagen met nieuwe schilder- en druktechnieken en thema’s:
Zaterdag 3 juli*: In het atelier van Antje te Wirdum zal het gaan over allerlei acryltechnieken en experimenten met materialen als gel, glaceermedium, pasta enz. ’s Middags verwerken we dit in een schildering.
Zondag 4 juli*: In Wirdum gaan we aan de slag met aquarel en gouache a la Emil Nolde. Grote, kleurrijke schilderingen met bloemen en landschappelijke thema’s.
Zaterdag 7 augustus*: in het atelier van Renate te Winsum gaan we aan het werk met druktechnieken; acryl- en drukmedium, monoprint, schilder- en collagetechnieken.
Zondag 8 augustus*: In Winsum komen gemengde technieken aan de orde zoals gesso in combinatie met houtskool, collage, acrylinkt en aquarel verwerkt in een schildering. Het thema: Volkstuin: bloemen, groente, kleur en structuren.
Beide workshopdagen/weekenden gaan we ’s ochtends aan de slag met verschillende technieken en in de middag werken we de opgedane kennis uit in een schildering. Er omheen zorgen we voor een mooie werksfeer die ondersteund wordt door Wim, de man van Antje, en zijn voortreffelijke lunch. Je hoeft niets mee te nemen, alleen een goed humeur en zin in lekker werken.
De kosten voor 1 dag bedragen € 95,-, voor 2 dagen € 180,-, voor 3 dagen € 250,- en voor 4 dagen € 300,-. In alle gevallen zijn de materialen en lunch inbegrepen.
* Onder voorbehoud van corona-maatregelen